info@emelokosar.hu    |   +36-30-251-2226

Pápai Kastély felújítási munkái

Az idei évben egy igazán szép épület a pápai Eszterházy-kastély felújítási munkáin is részt vettünk.


Míg emelőkosaras autóink a tető és a kémény javítási munkáiban voltak a felújítók segítségére, addig a belső terekben is lázas munka folyt, már az idei év eleje óta. Jó időzítéssel kezdtek neki a kastély megújításának: Pápa éppen 2014-ben ünnepli a város nyolcszáz éves jubileumát, mivel 1214-es az első oklevél, amely lakott településként említi a Kisalföld és a Bakony találkozásánál. A felújítás nem is várhatott tovább; az épület veszélyes állapota miatt 1995-ben be kellett zárni a múzeumi részt.

Az épület kéményei sem voltak jobb állapotban, azokat emelőkosaras járműveinkről újravakolták, festették. Egyszerre két emelőkosaras autó is dolgozott, összehangolt munkában, hogy a vörös rézből készült kémény-fedlap is a helyére kerüljön.

Nagyméretű emelőkosaras autók dolgoztak a helyszínen, de itt a nagyméretű kosaras autókra nem a nagy magasság miatt volt szükség, hanem azért, hogy a 23-24 méteres magasságban biztosítani tudjuk a 10-18 méter közötti oldalkinyúlást, amire a kastély építési módja miatt volt szükség.